Malikah WAHO modtager 2008

MALIKAH, Bay mare, *1984 (Ibn Mohafez / Sheila).

Avler/Ejer: Jean Laursen.
Strain: Seglawieh Jedranieh of Ibn Soudan (Ghazieh)

Malikah er i 2008 tildelt WAHO Trofé af Dansk Selskab for Arabisk Hesteavl. Valget er i 2008 faldet på Malikah fordi DSAH føler viktigheden af at huske de fantastiske avlshopper der danner grundlaget for al avel af Arabisk Fuldblod.
Malikah har sat et kraftigt præg på avlen af Arabisk Fuldblod i Danmark og specielt hendes døtre har vist sig som værdifulde avlshopper, der til trods for deres moderate antal af afkom har formået at præge avlen i Danmark.
Malikah, der betyder drønning på arabisk, er født hos Jean Lauersen i 1984 og er ud af Sheila (Silver Scenario X Samirha) og efter Junior Champion og Elite Hingsten Ibn Mohafes (Mohafes x Brawura), der var ejet og avlet af familien Schultz i Tyskland.
Ibn Mohafez var en tiltalend, korrekt hest med et dejligt udtryk og en ekseptionel gang. Ibn Mohafes blev i 1986 vist i Danmark og opnåede 88 point. Ved samme show var Malikah vinder af klassen for 2 års hopper og fik en guldmedalje.
Malikah’s mor Sheila blev inporteret i utero fra Horsey Island, England in 1976, sammen med blandt andre Emba og Pacific, som begge har haft meget stor betydning for avlen af Fuldblodsarabere i Danmark.

Malikah er en meget udtryksfuld hoppe, der afspejler det bedste i sin afstamning - den egyptiske type fra Mohafez, men også en super elastisk gang og god forpart som hun har arvet fra morsiden.Bedst af alt så har hun det mest fantastiske blide temperment og hun er en glæde at omgåes både i stalden og på fold. Malikah har 3 døtre alle efter Pacific, der alle 3 stadig er hos Jean Lauersen. Selvom Malikah ikke har mange afkom i anden generation så har de dog sat sig spor i den danske araber avl. Gaia og Amirah er begge vist på Show og har begge opnået guldmedlje – Gaia opnåede titlen Reserve Hoppe Champion.
Malikah’s døtre har flere afkom der har gjort det godt i både showringen og i sorten. Pacat (Abhat x Pacifica/Malikah), vinder af Hedelandsløbet 2008, Demir (Symba x Gaia/Malikah), der har flere succesfulde afkom blandt andre TA Demirah og TA Jamal. I 2004 var TA Demirah Dansk National Reserve Junior Hoppe Champion og TA Jamal vinder af klassen 2 års hingste. Gomir (Gomel x Amirah/Malikah), er aktiv i dresuren hvor han gør det godt.